Våra bästa gardintips

  Gardiner skapar en härlig stämning och kan vara den avgörande detaljen för att ditt rum ska kännas ombonat och mysigt. Här kommer våra bästa gardintips som är bra att tänka på när du väljer gardin.

  1. HÄNG GARDINERNA HÖGT

  Om du vill förstora rummet och skapa en illusion av att takhöjden är högre än vad den är, häng då gardinerna högt. Detta gör du genom att antigen välja en gardinskena som du enkelt monterar i taket eller genom att sätta gardinstången högre upp än vad ditt fönster är.

  2. VÄLJ BREDA GARDINER

  Genom att välja breda gardiner kan du också skapa en illusion av att rummet är större än vad det är och det ger även en känsla av att fönstret är större. Det är även praktiskt eftersom du maximerar ditt ljusinsläpp genom att hänga gardinerna bredare än vad ditt fönster egentligen är.

  3. ANVÄND DUBBLA GARDINER FÖR EN LYXIGARE KÄNSLA

  Om du vill skapa en lyxigare känsla i ditt rum, använd då dubbla gardiner. Du kan till exempel använda en lite mer mörkläggande gardin i sammet och använda en skir gardin som komplement. Vill du ha mer inspiration för att skapa en lyxig hotellkänsla i ditt rum, läs vår guide “Hotellkänsla” här.

   

  4. VÄLJ RÄTT LÄNGD PÅ DIN GARDIN

  Satsa på en gardin som slutar precis ovanför golvet om du vill ha ett mer modernt och stilrent uttryck i ditt rum. Om du istället vill ha ett ledigare och mer trendigt uttryck på din gardiner, välj då en längre gardin som vilar på golvet.

  5. FÅLLA UTAN ATT SY

  Behöver du lägga upp dina gardiner? Använd ett snabbfållningsband istället för att ta fram symaskinen. Det enda du behöver är ett strykjärn och en sax.

  Hitta din favoritgardin