Skapa en lyxig hotellkänsla

  När man kliver in på ett hotellrum, slås man nästan direkt av hur lyxigt och mysigt det känns i rummet. Många vill även uppleva den känslan i sitt egna sovrum och vi har därför samlat alla tips och råd för hur du skapar den med bland annat hotellgardiner och mjuka kuddar i sammet.

  Välj dubbla gardiner

  En sak som nästan alla hotellrum har gemensamt är att de har använt dubbla gardiner i fönstren som skapar en lyxig känsla. Oftast i en kombination av två tyger med olika egenskaper – gardinen närmast fönstret brukar vara en skirare variant som släpper in det härliga ljuset och den andra, närmast rummet, brukar vara en mörkare och tyngre gardin som faller vackert. Den skira gardinen ger även ett insynsskydd på dagarna när man inte vill att de mörka gardinerna ska täcka fönstret.

  Häng gardinerna högt och brett

  Ett av dom absolut vanligaste tricken för att skapa den här typen av lyxiga hotellkänsla med gardiner är att sätta gardinerna så högt och brett som möjligt. Det vill säga att man sätter gardinerna med en gardinskena i taket och låter gardinen löpa över hela väggens bredd, detta skapar en otroligt mysig och ombonad känsla i ditt sovrum.

  Använd olika typer av gardinmaterial

  För att skapa den där härliga och lyxiga hotellkänslan med hjälp av gardiner, behöver du även tänka på vilka typer av material du använder. Linne och sammet brukar vara väldigt lämpliga för att försöka åstadkomma den här typen av känsla i ett rum. Du kan välja att sätta en skir tunn linnegardin närmast fönstret, medans gardinen närmast rummet kan vara en mörkare vävd linnegardin. Du kan med fördel blanda olika typer av material på dina gardiner, allt efter tycke och smak. Men tänk på att gardinen närmast rummet bör vara en gardin med en viss typ av tyngd i sig, till exempel en sammetsgardin.

  Fler tips på hur du skapar en lyxig hotellkänsla

  Inred med en mjuk heltäckningmatta

  Välj en ljus och neutral färgskala

  Satsa på en riktigt skön säng

   Välj med fördel en stoppad sänggavel

  Ha många kuddar i sängen, stora som små

  Bädda med underbara sängkläder i samma färgskala som gardinerna

  Satsa på belysning som går att dimma

  Våga välja en större taklampa