SAMARBETE

  MUMIN BY SVANEFORS

  Mumintrollet & hans vänner 

  Muminfamiljen bor i det största huset i den idylliska och fridfulla Mumindalen. Det är en bekymmerslös familj bestående av vita och runda troll med stora nosar. I spännande och roliga berättelser får vi följa med familjen och deras vänner på olika äventyr, upptåg och resor genom den vackra dalen. Vi har valt att fånga några av dessa äventyr i en underbar kollektion. 

   

  “Jag vill att din första resa ska vara med mig. Jag vill visa dig städer och landskap
  och lära dig att se på ett nytt sätt och våga klara dig på platser som du inte kan utantill”

  Tove Jansson,  från boken Dockskåpet och andra berättelser.

  Mumin By Svanefors

  Vi vill presentera våra vänner Mumintrollen och samarbetet med Tove Janssons sagolika värld. Vi är stolta över att få ge liv åt karaktären från Mumindalen genom våra textilier och erbjuda illustrationerna från deras äventyr i en ny tappning, till en ny generation. 

  Mumindalens skapare

  Tove Jansson är en av de mest kända Finska konstnärerna genom tiderna. Toves värdefulla livsverk kommer fram i många olika former, så väl som författare, konstnär och serietecknare. Mest känd som skaparen av våra vänner Mumintrollen. Berättelserna om Mumin har publicerats som romaner, bilderböcker, serier och har översatts till ungefär 50 olika språk. 

  Tove skrev förutom sina Mumin-böcker 12 andra romaner och noveller. Tove har prisats som en författare som skickligt kombinerade och använde sig av olika litteraturriktningar som prosa, sagor, fantasy, äventyr, memoarer såväl som dramatiska berättelser. 

  Berättelser från Mumindalen

  Motiven är inspirerande och hämtade från noveller om Mumin och hans vänner. Bland annat Pappan och havet, Farlig midsommar och Kometen kommer. I vår kollektion hittar du diskmedel, handtvål, kökshanddukar, kuddfodral och fina presentboxar.

  Vilken blir din favorit? 

  HELA KOLLEKTIONEN