TA HAND OM VARANDRA ♥

Hitta rätt gardinmodell

Det finns flera olika gardinmodeller att välja mellan och det som avgör vilken modell som passar i just ditt rum har att göra med takhöjden, fönstret, gardinstången och självklart din personliga stil. För att hjälpa dig att hitta rätt gardinmodell har vi här nedan beskrivit de olika modellerna.

Multibandslängd

Multibandslängden kan hängas på tre olika sätt på din gardinstång, du kan välja mellan att hänga längden direkt i hällorna, genom den färdigsydda kanalen eller med hjälp av fingerkrokar eller ringar. Du behöver inte tänka på vilken typ av gardinstång du har hemma, utan multibandslängder passar alla typer av gardinstänger. Du hittar mer information om upphängningen och tillbehören här.

Öljettgardin

Om du vill ha en snygg böljande gardin så är öljettgardinen det perfekta valet för dig. Öljettgardinen är ett smidigt val då den inte kräver några extra tillbehör, utan du hänger öljetterna direkt på gardinstången. Du kan med fördel förändra ljussläppet i rummet lätt, då öljettgardinen glider lätt på gardinstången - den passar därmed väldigt bra i ett sovrum eller i ett vardagsrum där du vill begränsa solljuset.

Gardinkappa

Vill du förändra känslan i ditt fönster utan att använda gardinlängder? Då är en gardinkappa ett bra val, den skapar ett härligt intryck i ditt rum och finns i flera olika utföranden. Den finns även att få i olika typer av modeller - kanal, öljett och multiband. Du hittar alla våra gardinkappor här.

Kanallängd

 Kanallängden är också en smidig gardin då den kommer med en färdigsydd kanal i ovankant och den trär du på gardinstången smidigt utan några extra tillbehör.

Fuskhissgardin

 Fuskhissgardinen är en kappa som har 3 stycken sydda veck i nederkant. Metoden bidrar till att helhetsintrycket blir otroligt vacker med sina böljande veck och skapar ett härligt flöde i tyget. Om man vill ha en mer tyngd i varje sytt veck och därmed mer lik en ”vanlig” hissgardin, kan du lägga i en stång i varje kanal/veck. Gardinen har en sydd kanal i överkanten så du lätt kan trä på den på din gardinstång.

Mörkläggningsgardin

Vill du ha ett riktigt mörkt rum när du ska sova? Då ska du välja att köpa en mörkläggningsgardin. Den stänger ute allt ljus och gör ditt rum mörkt. Du kan även välja att köpa våra mörka sammetsgardiner som har en viss mörkläggningseffekt.

 

Fortfarande osäker på vilken modell som passar i ditt rum?

Vi finns självklart här för att hjälpa dig om du behöver mer tips och råd kring vilka gardinmodeller som passar i ditt rum och hem, kontakta oss här.