• Trygga leveranser
  • Frakt 99kr - fri retur
  • Säker betalning via Klarna
Trygga leveranser
99 kr i frakt – Fri retur
Säker betalning via Klarna

Frågor och svar

Här har vi samlat alla svar på de vanligaste frågorna vi får om våra produkter, leveranser, betalning och köpvillkor. Kolla gärna på våra guider här om du letar information om olika typer av gardiner, uppsättningar eller hur du ska styla hemma. 

Produktinformation

VAD SKA JAG HA FÖR INNERKUDDE?
Våra innerkuddar finns i olika storlekar och med olika fyllningar, syntet och fjäder. En syntetkudde kan man inte puffa till som man vill, utan den går alltid tillbaka till sin ursprungsform. Den förlorar dock sin spänst med tiden och är därför oftast billigare. En fjäderkudde kan du puffa och forma precis som du vill och den ger ett snyggare utseende till din prydnadskudde. Den har även en längre livslängd.

Vi rekommenderar att alltid använda en större innerkudde än själva fodralet, då detta ger ett fylligare utseende på kudden. Det vill säga om du har ett kuddfodral som är 45 x 45 cm, rekommenderar vi en innerkudde som är 50 x 50 cm.

VAD ANVÄNDER NI FÖR SAMMET I ERA PRODUKTER?
Vi använder oss av den finaste polyestersammeten man kan få tag på. Den ger en otrolig lyster och bidrar med en härlig och ombonad känsla till ditt rum. Läs mer om materialet sammet här.

VAD ÄR DET FÖR SKILLNAD PÅ ALLA OLIKA GARDINMODELLER?
Det är en väldigt bra fråga då det finns väldigt många olika modeller på gardiner. Vi har därför skapat en guide för att göra det lite lättare att förstå, kika in den här.

SÄLJER NI GARDINSTÄNGER ELLER GARDINSKENOR?
Nej tyvärr inte i dagsläget, dock ser vi alltid över behovet av produkter och uppdaterar vårt sortiment därefter.

HUR SKA JAG TVÄTTA MINA TEXTILIER?
Vi rekommenderar att man alltid ska följa tvättråden för respektive produkt. Du kan dock läsa mer om tvättråd och skötselråd här.

VAD BETYDER MARTINDALE?
Martindale beskriver hur slitstarkt ett tyg är och testas genom att snurra en tygklädd platta mot tyget och se hur många varv den klarar av innan det går några maskor. Ju högre Martindalevärde, desto mer stilstarkt är tyget. Man brukar säga att tyger för hemmamiljö ska ha ett värde på över 15 000 varv och värdet på tyger i offentlig miljö ska ligga på 30 000 varv. Om du ska klä om en möbel så rekommenderar vi att man använder ett tyg avsett för möbler. Dels vill man ha tillräckligt bra martindale men man ska också tänka på att ett tyg kan töjas när man sitter på det och då ser tyget pösigt ut efter användning.

Återförsäljare & samarbeten

Order och beställning

Betalning

Frakt och leverans

Retur

Hittar du inte svaret på din fråga?